Potrzebne składniki:
- pierś z kurczaka
- woreczek brązowego ryżu
- 2 ząbki czosnku
- curry, pieprz, słodka papryka, odrobina soli
Ugotuj ryż w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Zblenduj mięso, przypraw curry, papryką, pieprzem, dodaj 2 drobno posiekane ząbki czosnku. Wszystko wymieszaj. Dodaj ostudzony ryż i jeszcze raz zmieszaj dokładnie. Uformuj masę w kulki i umieść na blasze/żaroodpornym naczyniu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Podawaj z warzywami.
Pyszności :)
Tobie również życzę smacznego :)
Pyszności, robię pulpety bardzo podobnie, dodaję do nich sos pomidorowy (zredukowane na małym ogniu pomidory z puszki + curry, bazylia i ostra papryka)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
bardzo dobre polecam również
OdpowiedzUsuń