sobota, 26 marca 2016

Wielkanocny farsz do jajek na dwa sposoby

Hej! :)
Pewnie masz już za sobą większość domowych obowiązków związanych z Wielkanocą. Jeśli kuchenna krzątanina nie dobiegła jeszcze końca, to zwróć uwagę na te dwa banalnie proste przepisy. Być może któryś przypadnie Tobie i Twoim gościom do podniebienia.
Wiele osób nie wyobraża sobie zjedzenia jajka bez dodatku majonezu. Poniżej zamieściłam listę składników, z których będziesz w stanie wyczarować obłędny i zdrowy dodatek do tego symbolicznego, wielkanocnego przysmaku.


Farsz I:
- 3 ząbki czosnku
- łyżeczka fety
- opakowanie serka kanapkowego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- czosnek niedźwiedzi
- zioła prowansalskie
- pieprz
- pół korzenia pora
Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Wszystkie składniki wymieszać i napełnić nimi jajka.


Farsz II:
- 6 żółtek
- 3 łyżeczki chrzanu
- łyżeczka fety
- pół korzenia pora
- zioła prowansalskie
- sól
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie tak jak wyżej.






Co do tego, czy w Święta będę mieć na 100% czystą michę... Oczywiście, że nie! Na pewno spróbuję ciast czy też innych przysmaków. Jak to dzisiaj wypowiedział się Majewski na snapie - nie przesadzajmy i nie dajmy się zwariować. Odstępstwa od diety nie są katastrofą.

A z okazji zbliżającej się Wielkanocy pragnę złożyć Tobie wspaniałych i pięknych chwil spędzonych w gronie najbliższych. Słonecznej, wiosennej pogody za oknem oraz w duchu. Dużo ciepła i jak najwięcej powodów do uśmiechu. Wszystkiego dobrego <3


Kasia


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz